15 september 2009

verdwaalde geitjes

Gisteravond moest Eveline de hokken weer afsluiten. Plots hoorden we haar via de walkietalkie vragen vanwaar die 2 geiten kwamen die bij de varkens liepen. Er kwam geen antwoord van het witte huis (hoofdgebouw) dus gingen Corey en ik met de zaklamp een kijkje nemen. We dachten eerst dat de geiten niet van bij ons waren maar ze waren wel overdreven lief. Toen herkende ik één van in de schapenstal. We waren er vandaag nog bij geweest en hij was de hele tijd de schapen aan het wegbokken omdat hij al de aandacht voor zich alleen wou. Hij heeft zelfs geprobeerd om op mijn schoot te kruipen. Hij zag er nu allesbehalve fel uit en toen we aanstalten maakten om hen naar hun stal te begeleiden (3 weiden verder) liepen ze mooi achter elkaar achter ons aan. Het was zo'n grappig zicht: ik vooraan met mijn zaklamp, daarachter de 2 geiten en achteraan Eveline met een zaklamp. Ze waren erg gelukkig hun stal terug te zien. Het is nog altijd onduidelijk hoe ze in godsnaam zo ver weg geraakt zijn.


We hebben vandaag ook geluncht met Gene Bauer (voor velen het hoogtepunt van de maand). Een zeer charmante man die heel wat te vertellen heeft. En niet eenvoudig om een sandwich (American style, dus met veel te veel beleg in) op een fatsoenlijke manier op te eten voor zijn neus. Hij merkt ook in de VS een groeiend bewustzijn. Maar voeding is nu eenmaal een onderwerp waarbij de traditie en gewoonte zo hard ingebakken is, dat het een moeilijke taak is om hierop in te spelen. Mensen zijn volgens hem medelevende wezens die geen geweld willen en niet willen doden. En dit staat lijnrecht tegenover wat er gebeurt met de dieren die hun voedsel worden.
Maar zoals Martin Luther King ooit zei; 'When our days become dreary with low-hovering clouds of despair, and when our nights become darker than a thousand midnights, let us remember that there is a creative force in this universe, working to pull down the gigantic mountains of evil, a power that is able to make a way out of no way and transform dark yesterdays into bright tomorrows. Let us realize the arc of the moral universe is long but it bends toward justice'

We hebben hem gevraagd of we hem mogen interviewen voor het EVA magazine en het zal nog deze maand doorgaan. Hij was trouwens erg enthousiast over EVA en onze donderdag veggiedag! :-)

4 opmerkingen:

  1. Wauw Melanie! fijne vertellingen van onze vlaamse geitjesredster en veggie ambassadrice in de US!! ;D
    Super goed bezig!!

    x C

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hej Melanie,

    ik volg je avonturen hier; ziet er daar heel leuk uit, al zou men soms het leed dat erachter zit vergeten bij al die snoezige foto's!
    Kijk uit naar je volgende post..

    Nog een fijne tijd ginder!

    Groetjes,

    Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I'm trying to follow along - I'm glad there are photos! : )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I'm sorry,Jovanka! I would write in English (with a lot of faults) but my family wouldn't understand...
    I'm sure Wim will help you to translate :-)
    and it is true, the pictures are telling enough...

    BeantwoordenVerwijderen