30 september 2009

special needs animals

In Farm Sanctuary heeft ieder dier zijn verhaal en het ene is erger dan het andere. Al deze verhalen hebben voor de gelukkigen hier een happy end, in tegenstelling tot hun miljarden lotgenoten die we spijtig genoeg niet kunnen helpen.

Bijna alle dieren die hier verblijven hebben speciale zorgen nodig of krijgen voor de rest van hun leven medicatie. Gezonde dieren worden immers niet aan Farm Sanctuary afgestaan maar worden gewoon geslacht. Ze worden hier ook echt oud terwijl dieren bestemd voor de voedselindustrie nauwelijke de volwassenheid bereiken. Ze werden zo geselecteerd door de industrie om zoveel mogelijk 'vlees te produceren' en dit vormt een zware belasting voor hun lichaam.

Naast een dieet krijgen ze dus heel veel medicatie en dit kost handenvol geld. Toen er na de orkaan Katrina 800 kippen gered werden kostte het bijvoorbeeld 100 000 dollar in het eerste jaar om de dieren er bovenop te helpen en te blijven behandelen voor alle kwalen die ze hadden



Aan het leven van Hazel hing een erg hoge prijs. De dierenkliniek wou geen korting geven. Ze wisten dat Farm Sanctuary toch tot het uiterste zou gaan om haar te redden. Dus haar oor werd geamputeerd...


Zoop werd als jong geitje gevonden op straat. Ze kroop voort op haar knieën en smeekte met haar blik om hulp. Het is onduidelijk waar ze vandaan kwam en waardoor ze in een dergelijke toestand verkeerde. Misschien was ze ontsnapt van een markt...Ze werd naar een dierenkliniek gebracht waar één poot in het gips werd gedaan en de andere geopereerd werd. Ze werd naar Farm Sanctuary gebracht waar ze al snel vriendschap sloot met Juniper, een geit die zoals haar problemen had met haar poten. Na een aantal maanden begon haar toestand achteruit te gaan en er werd aangeraden om een deel van haar poot te laten amputeren omdat hij zo erg beschadigd was geweest. Ze kreeg een prothese en kon hierdoor weer volledig geit zijn en springen en hollen in de weide met haar geitenfamilie. Ook om haar leven te redden werden vele duizenden dollars betaald en er werd zelfs een benefietconcert georganiseerd.

Zoveel geld...daar kan je zoveel andere dingen mee doen! Inderdaad, maar je kan ook de keuze maken om zo'n dier alle nodige zorgen te geven zodat het nog een mooi leven kan leiden. Zijn we het ze niet ergens verschuldigd om hen na alle ellende nog een kans te geven om liefde en rust te vinden? En we moeten natuurlijk hun verhaal vertellen en zoveel mogelijk verspreiden. Als ze als ambassadeurs voor hun soortgenoten mensen kunnen doen inzien dat wat we met hen doen niet juist is, dan is het mijns inziens een heel goede manier om geld te besteden.

Met de hulp van financiële adoptieouders, leden, vrijwilligers,... zal Farm Sanctuary degenen die het meest zorg en liefde nodig hebben blijven helpen...tot er een betere wereld is, een wereld waarin Farm Sanctuary moet sluiten omdat er geen dieren meer zijn die hulp nodig hebben.

2 opmerkingen:

  1. Keesy White01 oktober, 2009

    Hoi Melanie,

    Zijn er daar dan geen vrijwilligers dierenartsen, die voor prikje de dieren behandelen en medicatie aan quasi inkoopprijs verkopen? Hier in België hebben we toch ook zulke lieverds.
    Of misschien kundige vrijwilligers dierenartsassistenten, die EHBO kunnen geven en kleine ingrepen zelf kunnen doen?

    Keep up the good work, Melanie!

    Veel groetjes,
    Keesje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik viel achterover toen ik hoorde dat de dierenkliniek aan Farm Sanctuary hogere tarieven aanrekent dan aan de boeren.

    Ze zijn hier al een tijd op zoek naar een dierenarts/activist die voor de goede zaak goedkoper kan werken maar zonder resultaat.

    De dierenartsen kosten hier stukken van mensen net als de medicatie. Daarom zijn er ook minder mensen met huisdieren. Ze kunnen het zich gewoon niet veroorloven.

    BeantwoordenVerwijderen