30 augustus 2009

laatste dag in New York


We durven bijna niets meer schrijven omdat we het precies niet kunnen laten om over iets anders dan eten te praten. Toch een poging...

Gisteren zijn we naar Times Square geweest. We waren beiden compleet overdonderd toen we de metro uitkwamen. De lichtreclames, gigantische gebouwen, straten met de ene wolkenkrabber naast de andere waar je het einde niet van ziet,...

Daarna een beetje van het groen genoten in Central Park. Wat een oase van rust zo te midden van een miljoenenstad! We hebben honderden foto's getrokken van eekhoorns, mussen, schildpadden en duiven en hebben toen onszelf verplicht het park weer te verlaten.

En ja, het moest ervan komen, we zijn daarna gaan eten in Blossom café http://www.blossomcafe.com/

De keuze was weer heel moeilijk maar omdat het middag was zijn we gegaan voor:
Southern Seitan Sandwich
Spiced seitan with caramelized onions, avocado and chipotle aioli on foccacia bread with sweet potatoe fries.

De portie was weer veel te groot naar onze normen waardoor een dessert er niet meer bij kon en waardoor we zelfs 's avonds niet meer konden eten.

We zijn ook eens langs ground Zero gepasseerd, waar net actie gevoerd werd om de waarheid rond 09/11 naar boven te brengen. Die mensen staan er iedere zaterdag al 8 jaar lang actie te voeren. Verder zijn ze er volop opnieuw aan het bouwen alhoewel er momenteel nog niet veel meer te zien is dan een grote put.
Daarna zijn we met de ferry naar Staten Island gegaan om eens goeiedag te zeggen aan het vrijheidsbeeld. We waren nogal ontgoocheld over haar (volgens ons) kleine gestalte, tot we 's avonds op de foto's ontdekten dat er ook piepkleine mensjes aan haar voeten stonden. Dus onze mening werd meteen herzien.

Naar dagelijkse gewoonte moesten we op de terugweg moeite doen om niet op de metro in slaap te vallen. We geraken dan altijd nog net tot bij het appartement van Jenna waar we meteen de zetel inpalmen en zweren om niet meer buiten te komen. Ze heeft ons toch nog kunnen overtuigen om naar een Jamaïcaans restaurant te gaan 'Strictly Roots: Serving nothing that crawls, walks, swims or flies' Ze waren aan het afsluiten dus zijn we naar het Jamaïcaans restaurant van de eerste dag geweest 'Uptown Juice bar'. Misschien moeten we ooit wel eens naar Jamaïca gaan. Ze hebben er fantastisch volledig plantaardig eten. Die avond kregen we wel bijna niets meer binnen. Onze europese maag kan de amerikaanse standaarden nog niet volgen.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Eveline en Melanie,

    Leuk om jullie belevenissen in NY via deze blog te kunnen volgen!
    Vandaag begint 'het leven op de boerderij'. Ik wens jullie veel plezier en een leerrijke ervaring!

    Veel liefs en kusjes,
    Mama Marita en de 'Mixkes'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, 'k zat eigenlijk al te verlangen om vanuit m'n luie stoel de sfeer van die grote stad op te snuiven. Ge zou voor minder snakken naar een stukske groen hé.
    We printen alles af voor mémé en pépé.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen