29 augustus 2009

food-obsession!


Ook dag twee in New York stond in het teken van onze culinaire verlangens. 's Ochtends ontdekten we in een Harlemse supermarkt gigantische aubergines en vooral veganistische feta!

Na een ontbijtje met banaan+choco en fakefeta broodjes trokken we naar de Lower East Side waar Eveline zich eerst een paar stevige boerderijbestendige werkschoenen aanschafte bij MooShoes. http://www.mooshoes.com/

Daarna brachten we een bezoek aan Whole Foods: een gi-gan-tische biologische supermarkt. Van smeltbare mozzarella tot chorizo en kalkoenfilet: een plantaardige variant vind je hier!

Met een rugzak vol yummy food aten we een fantastische lunch/diner (jetlag!) bij Angelica's Kitchen. Op de foto: Flavorful sesame-tofu balls: a mix of roasted carrots & leeks, arame, &
sweet white miso tofu ricotta rolled in brown & black sesame seeds; served
over delicate rice noodles ladled with a shiitake mushroom-onion sauce.
Accompanied by broccoli & roasted sweet potatoes; tatsoi to garnish.


's Avonds gaven onze hosts, Jenna en Ethan, een housewarming met cupcakes. De hazelnootchocopasta die Melanie had meegebracht uit België werd op de tafel naast de dipsausjes geplaatst en werd gretig gebruikt om zoutkoekjes in te dippen. Beetje vreemd allemaal maar we hebben hier nog al rare dingen gezien. Zo is het hier de mode om rubberen laarzen te dragen. Je ziet ze in alle kleuren en ze worden gecombineerd met zowel vrijetijdskledij als chique kledij. Misschien zien we dus over een half jaar iedereen met rubberen laarzen lopen in België...
Op het feestje viel het ons ook op dat zelfs veganisten toch wel lichtjes te kampen hebben met overgewicht. We zijn er nog niet achter gekomen hoe dat komt. We merken wel bij onszelf dat we ofwel eten ofwel over eten aan het praten zijn. Er is hier zoveel lekkers en nieuws dat we ons als kleine kinderen in een snoepparadijs voelen. Hopelijk keren we dus niet terug naar België zoals de lokale bevolking er hier uit ziet ;-)

3 opmerkingen:

  1. Hoi Melanie,

    hier de mama= rejane. We zijn vandaag samen met martine onze reis gaan boeken, we vertrekken naar Kos op 8 oktober tot 18 oktober. We hebben veel geshopt vandaag. Heb bij Michèle cocktails gedronken en we hebben uw blogspot gevonden met al uw belevenissen van in Amerika. Vele groetjes van de mama en de tante van mexico en de nichte van Amerika.
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat het je daar maar smaken en trouwens 't kan geen kwaad zeker moesten er enkele kilootjes bijkomen...
    Morgen groot feest voor ons, ouders van nonkel Jan zijn 60 jaar gehuwd,ik zegge jou verhaal door aan de door jou bekenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 't is in de whole foods dat ik die smoked liquid gevonden heb! 't is daar idd nie normaal he ;)

    ow ja, moet je ook proberen: Jicama, soort van kruising tussen een peer/appel en een raap, met limoensap ofzo erbij super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen